Site Overlay

Бисквитена торта с ананас и кондензирано мляко – Рецепта

Начин на приготвяне:

За блата сложете бисквитите в робот и ги смелете. Малко преди да изключете добавете разтопеното краве масло.

Изключете и прехвърлете бисквитения блат във форма за торта с падащо дъно. Загладете и оставете в хладилника.

В голяма купа сложете сметаната, кондензираното мляко, крема сиренето и ванилията. Разбийте с помощта на миксер до твърди връхчета.

Нарежете ананаса на дребно и натрошете бисквитите на средни парчета. Не се притеснявайте ако са по-големи, защото те ще омекнат и няма да се забелязва.

Добавете бисквитите и ананаса в купата. Разбъркайте внимателно и изсипете сместа върху блата. Загладете и оставете в хладилника за няколко часа.

В касерола карамелизирайте захарта. Добавете 100 мл от сметаната, разбъркайте и намалете котлона. Оставете до пълното разтваряне на карамела като бъркате непрекъснато.

Махнете и оставете леко да се охлади и сгъсти. Залейте ароматната бисквитена торта, така че карамелът да се стече по краищата на тортата.

Разбийте останалата сметана, напълнете шприц и направете розички. Подредете ананаса, поръсете с косовите стърготини и подредете мини бисквитите както си пожелаете.

Бисквитената торта с ананас и кондензирано мляко е лека, вкусна и много ароматна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *