Site Overlay

Бисквитена торта с желатин и ягоди – Рецепта

Начин на приготвяне:

Вземаме формата за торта с ринг. Махаме ринга и на дъното поставяме стреч фолио. Затискаме и затваряме ринга.

Ягодите се нарязват на ленти по дължина. Нареждат се на дъното на формата и се остава настрани.

Започваме да приготвяме крема за тортата. Желатинът се разтваря във студена вода. Остава се да набъбне за 10-15 мин.

Шоколадът се разтопява на водна баня и към него се прибавя разбитото кисело мляко.

Желатинът се разтопява на водна баня и се прибавя към крема. Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите още малко захар. Започваме да подреждаме тортата.

Вземаме формата с подредените ягоди и сипваме част от крема. Отгоре нареждаме бисквити. Пак ягоди, крем бисквити. Завършваме с бисквити.

Слагаме готовата торта в хладилника за 3-4 часа. Ако не бързате, може да я оставите и цяла нощ.

Когато вече е стегнал кремът, се изважда от хладилника и бисквитената торта се минава с нож по края на стените.

Махаме ринга и обръщаме желираната торта с дъното нагоре.

Махаме фолиото и поднасяме бисквитена торта с желатин и ягоди.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *