Site Overlay

Бисквитена торта с кокос и шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Приготвяме крема за тортата, като затопляме 650 мл мляко и към него добавяме захарта и кокосовите стърготини.

В останалото мляко разтваряме нишестето и когато млякото на котлона заври, към него изсипваме царевичното нишесте.

Бъркаме крема, докато се сгъсти, и започне да залепва за дъното.

Сваляме от огъня и добавяме шоколада.

Разбъркваме, докато шоколадът се разтопи от горещината на крема.

Във форма за торта с диаметър 25 см подреждаме половината бисквити и ги покриваме с половината крем.

Подреждаме бисквити по стените на формата, докато я обиколим отвсякъде. Останалите бисквити подреждаме отгоре за втори блат.

Изсипваме останалия крем и заглаждаме.

Оставяме домашната бисквитена торта за кратко да се охлади кремът и след това поръсваме с шоколадови пръчици.

Прибираме бисквитената торта с кокос и шоколад в хладилник за час-два, докато кремът се стегне и бисквитите се напоят.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *