Site Overlay

Бисквитени бонбони кокоски – Рецепта

“Бисквитени бонбони кокоски – любими за повод или за сладък следобед у дома “

Начин на приготвяне:

Започваме, като разбиваме бисквитите. Може и да се начупят, не се притеснявайте, ако не са перфектно начупени на ситно.

Слагаме разбитите бисквити в дълбока купа, добавяме какаото, захарта и 50 г от кокосовите стърготини и ги омешваме добре.

След това добавяме на малки пропорции маслото и го разбъркваме добре, докато не се разтопи и попие в бисквитите. Трябва да се получи много гъста смес като консистенция на тесто.

Когато сме готови, започваме да оформяме средни на големина топчета и ги редим в тавичка или поднос, като гледаме да не се допират едно до друго.

Оставяме ги в хладилник поне за 20 минутки, за да може да стегнат.

След като са стегнали, започваме да овалваме всеки един от бисквитените бонбони в кокосовите стърготини и ги връщаме отново в подносчето или тавичката.

Тогава няма проблем лесните бонбони да се допират едно до друго.

Бисквитените бонбони кокоски се връщат се в хладилника за още десетина минутки и са готови за хапване.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *