Site Overlay

Бисквитено парфе с кисело мляко и шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Смиламе бисквитите, маслото, меда и какаото в блендер до получаване на лепкава смес, подобна на бисквитено тесто.

Сипваме в покрита с фолио правоъгълна форма. Заглаждаме и оформяме основа.

Намачкваме бананите в купа. Добавяме пудрата захар и киселото мляко. Разтопяваме шоколада на водна баня.

Разтваряме желатина във водата, загряваме го, за да се разтопи и го сипваме в млечната смес. Изсипваме 2/3 от сместа върху бисквитената основа.

Към останалата бяла смес със желатина добавяме разтопения шоколад, разбъркваме и изсипваме на части върху бялото парфе, като с лъжицата изтегляме, за да се получат шарки меланж.

Прибираме в хладилника за една нощ.

Нарязваме бисквитеното парфе с кисело мляко и шоколад на правоъгълници и сервираме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *