Site Overlay

Бисквити Кукис – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Брашното, бакпулверът, содата и солта се смесват в купа. Шоколадът се нарязва и се прибавя към сухите съставки.

Захарта се изсипва в друга купа, към нея се прибавят олиото и водата (или млякото, ако ще се използва). Разбърква се 1-2 минути, докато захарта започне да се разтваря и за се смеси с олиото и водата.

Към тази смес се прибавят сухите съставки и се разбърква, за да се получи сухо тесто за бисквити. Докато се бъркат съставките, малко по малко се добавя още вода, докато се смеси всичко.

Тестото се оставя в хладилника за през нощта. На другия ден се взима по малко от тестото, оформят се топчета и се сплескват малко.

Поставят се в тава, застлана с хартия за печене, на повече разстояние, защото по време на печенето увеличават размера си поне двойно.

Домашните бисквитки се пекат в предварително загрята на 175 градуса фурна окоро 15-17 минути.

Ако се оставят по-малко, ще са изпечени, но по-меки и не толкова хрупкави, а ако стоят повече време, ще станат по-хрупкави и твърди по края.

Когато се извадят от фурната, бисквити Кукис трябва да се оставят около 5 минути да изстинат.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *