Site Overlay

Бисквити с елда и лимец – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа се смесват брашно от елда и брашно от лимец. Сипва се бакпулверът и сухата смес се разбърква.

Добавя се едно яйце, сок от портокал, течна стевия, кора от портокал, масло и се разбърква.

Накрая, за да се оформи тесто за бисквити, се добавя намачкан на пюре зрял банан и така се получава тестото. Добавя се още малко брашно, за да не лепне и се оставя, завито с фолио в хладилника за 10 минути.

Фурната се загрява на 180 градуса. Тестото се разточва на кора с дебелина 3-4 мм, като се поставя между два листа прозрачно фолио.

Изрязват се кръгчета с ринг, форма или чашка и се нареждат върху хартия за печене. Печем здравословните домашни бисквити на 180 градуса до леко златисто, около 12-15 минути и готово.

Изваждат се и още топли, с лъжичка се намазват с течен шоколад. Поръсваме кокосови стърготини върху готовите бисквити с лимец и хапваме.

Много вкусни и полезни бисквити с елда и лимец!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *