Site Overlay

Бистра пилешка супа за деца с оризово фиде – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бутчетата се почистват и измиват много добре.

Слагат се в тенджера със студена вода.

Варят се 40 мин, като периодично се отпенват.

След като се сваряват, се изваждат от тенджерата и се оставят да изстинат.

Обезкостяват се и месото се нарязва на средни парчета.

Водата от варенето се прецежда и в прецедения бульон се изсипва нарязаното месо.

Оставя се да заври, след което се прибавя изчистеният, измит и нарязан на дребно лук.

Вари се 20 мин, след което се прибавя измитият и нарязан на ситно магданоз.

Прибавя се оризовото фиде, сол и зехтин, разбърква се и котлонът се изключва, като бистрата пилешка супа се захлупва с капак и се оставя върху котлона.

Бистра пилешка супа за деца с оризово фиде се сервира със сок от лайм.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *