Site Overlay

Бишкотена торта с ягоди и сметана – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбиваме сметаната с пудрата захар, ванилията и лимоновата захар.

Приготвяме си подложка от голямо правоъгълно парче хартия за печене върху поднос, плитка тавичка или табличка. Подреждаме един ред бишкоти във форма на правоъгълник. С четка намазваме бишкотите с прясно мляко. Отгоре разпределяме дебел слой сметана и върху нея с малка лъжичка сипваме на различни места от ягодовото желе.

След това подреждаме втори ред бишкоти и повтаряме същите стъпки. По този начин подреждаме общо 4 слоя, като върху горния намазваме останалото количество сметана и не добавяме желе.

Подреждаме бишкоти отстрани по периферията.

Притискаме от всички страни с хартията, която стърчи в повече отстрани, за да закрепим тортата от бишкоти.

Прибираме в хладилника за 1 час да се стегне.

В средата подреждаме измитите предварително и отцедени ягоди.

Отново прибираме в хладилника и оставяме нашата лесна, ефектна торта със сметана.

Бишкотена торта с ягоди е подходящ десерт за специален повод.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *