Site Overlay

Блат за торта с кокосово брашно – Рецепта

Начин на приготвяне:

Отделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците с електрически миксер до твърдо състояние (като разбита сметана). Заделете.

Към жълтъците добавете захарта, солта и разтопеното масло /или кокосовото масло/. Разбийте до гладка консистенция (1 минута).

Разбъркайте бакпулвера в брашното, след което добавете това към жълтъчената смес.

Добавете кокосовото мляко с настъргания кокос. Разбийте 1 до 2 минути или докато продуктите за тортения блат се комбинират добре.

Добавете разбитите белтъци в тестото с шпатула или използвайте електрическия си миксер на ниска скорост. Бийте достатъчно, за да комбинирате (20 секунди).

Изсипете тестото в подготвени тавички и печете кокосовия блат за торта 30 до 40 минути или докато поставената вилица излезе чиста.

Охладете блата за торта с кокосово брашно преди да нанесете глазура.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *