Site Overlay

Блини от попарено тесто – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете половината прясно мляко, олиото, яйцата и брашното. Добавете солта и захарта. Може да са в минимални количества, но не ги пропускайте.

Разбийте добре, като се стараете да няма останали бучки.

В отделен съд сложете другата половина от прясното мляко и водата на котлона. Щом започне течността да завира, сложете в нея содата бикарбонат.

Веднага изсипете врялата течност към останалите продукти. Разбъркайте добре попарената смес за блините, докато сместа не стане гладка и хомогенна.

Загрейте тиган с незалепващо дъно и изпечете блини от двете им страни. Силата на котлона не бива да бъде прекалено силна, за да не загорят бързо.

Още топли намажете палачинките с масло.

Блините от попарено тесто са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *