Site Overlay

Блини с пържени банани – Рецепта

“Човек може да се отърве от изкушението само като му се отдаде – така че не чакайте, ами си хапнете от блините с пържени банани”

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата. Добавяме последователно кефира, шарлана, водата, захарта, солта, бакпулвера и брашното и продължаваме да разбиваме до хомогенност.

Изпичаме блини в тефлонов тиган, като преди всяка намазваме с по-малко масло.

След като блините са готови, загряваме маслото за плънката в същия тиган.

Добавяме захарта и предварително нарязаните на дълго на 4 части банани.

Запържваме ги при постоянно разбъркване до леко карамелизиране.

Поставяме по малко от плънката във всяка блина и навиваме стегнато.

Подреждаме блини с пържени банани в чинийки, поливаме с малко мед и сервираме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *