Site Overlay

Блини с шоколад и банан – Рецепта

“Любимите блини с шоколад и банан, на които никой не може да устои – не ви съветваме да се пробвате”

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата в купа. Добавяме 1/3 от млякото, захарта, солта и половината от кефира. Добавяме брашното, разбъркваме, сипваме останалото мляко, останалия кефир, бакпулвера и олиото. Разбъркваме до хомогенност.

Загряваме тиган с незалепващо покритие на котлона, намазваме с малко олио и изсипваме един черпак от сместа. Разстиламе сместа навсякъде с поклащане и навеждане на тигана. Изпичаме за 1-2 минути от едната страна, обръщаме и оставяме да се пече още 1 минута и от другата страна.

По този начин приготвяме всички блини и ги изваждаме една върху друга в чиния.

Намазваме топлите блини с шоколад, поставяме по 1/3 нарязан банан на всяка и навиваме, като първо подгъваме малко от двете страна и след това навиваме на рулце.

Сервираме нашите пухкави палачинки веднага.

Блини с шоколад и банан – нападайте, докато са още топли!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *