Site Overlay

Блинчики с кайма – Рецепта

Начин на приготвяне:

Блинчики с кайма правят на много места – в Грузия, Армения, Русия и т.н., но в България аз не съм срещала. Точно за това реших да Ви представя моята рецепта за тези солени палачинки. За да разберете колко са вкусни, ще кажа, че на Нова Година приготвям около 100 бр. и въпреки огромното количество, първото нещо, което свършва от Новогодишната трапеза, са именно тези уникални палачинки с кайма.

Пропорциите, които съм дала, са за около 20 – 21 бр. палачинки. Ако решите да направите по-голямо количество, просто удвоете или утроете дозата. Аз не слагам прясно мляко в сместа за палачинки, но ако Вие решите, може да замените водата 50/50, или пък изцяло и да си ги приготвите с мляко. За самите руски палачинки може да използвате и други рецепти, но ето и моята:

За палачинките:

В подходящ съд разбивам яйцата, добавям олиото, солта и захарта. В друг съд изсипвам брашното и при непрекъснато разбъркване наливам по малко от водата, като се старая кашата да е гладка и да няма бучки. Готовата каша от брашно и вода добавям към вече разбърканите яйца. Аз лично винаги минавам с пасатора или изсипвам сместа в блендера, за да съм сигурна, че не са останали бучки от неразтворено брашно.

В предварително нагрят тиган с черпак изсипвам от палачинковата смес и когато крайчетата на палачинката се отлепят от стената на тигана, обръщам и от втората страна.

За плънката:

В тиган запържвам каймата, като наливам няколко капчици вода и с вилица я раздробявам. Когато си смени цвета, добавям лука и чесъна. След няколко минутки прибавям и сухите подправки. Когато каймата е напълно готова, я свалям от огъня и към нея добавям ситно нарязан магданоз. Разбърквам и оставам на страна.

Във всяка палачинка слагам по малко от каймата и навивам на палачинково руло, като първо прегъвам палачинката по малко от двете страни. Целта е палачинката да е затворена от всички страни, за да не изпада каймата. Подреждам навитите блинчики с кайма в тавичка, или голяма чиния, и ги покривам, за да не изсъхват.

Последния етап в изпълнението на тази руска рецепта е пърженето на вече готовите, навити на руло и пълни с кайма палачинки.

В тиган се слага мъничко масло, нареждат се готовите палачинки и на слаб до среден огън се запържват от всички страни. Така те придобиват златиста, хрупкава коричка и стават много, много вкусни.

Аз ползвам винаги кайма смес (свинско и телешко), но блинчики може да направите и с чиста телешка кайма. Ако каймата не е мазна, просто я изпържете в мъничко олио.

Палачинките трябва да се оставят една идея по – сурови, защото след като запържите каймата, добавите магданоза и завиете палачинката, трябва да я запържите от всички страни в масло.

Тъй като те трябва да са горещи при сервиране, аз пържа по малко, когато се изядат, добавям още. Ако ще правите палачинки без мляко като мен, не Ви препоръчвам да използвате вода от чешмата. Аз лично използвам преварена и охладена вода, филтрирана или в краен случай минерална.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *