Site Overlay

Бобче в тавче – Рецепта

“Днес ви предлагаме да си хапнете вкусно бобче в тавче – какво ще кажете”

Начин на приготвяне:

Бобът се измива много добре и се накисва за 3 часа в студена вода.

След като се накисне, водата се изхвърля.

Бобът се слага да се свари, като се изхвърля три пъти водата след завиране.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Запържва се в зехтин до златисто.

Чушките и морковите се нарязват на ситно и се запържват в доматено пюре и зехтин, след което се прибавят с доматено пюре в запържения лук.

Разбърква се много добре и зеленчуците се прибавят при боба.

Прибавя се червен пипер, джоджен и сол.

Вари се до сгъстяване, след което бобът се изсипва в гювечета.

Във всяко тафче-графче се прибавя люта чушка, която се потапя в боба.

Бобче в тавче се пече 30 мин без капак на 180 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *