Site Overlay

Боб в гърне по манастирски без домати – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бобът се измива много добре и се накисва в студена вода за 12 ч. След накисването водата се изхвърля.

Бобът се слага в тенджера и се залива със студена вода.

Слага се на котлона да заври, след което се изхвърля водата.

Налива се студена вода и отново се слага да заври. По този начин се изхвърля три пъти водата след завиране.

В четвъртата вода след завиране се прибавя содата, оставя се да ври 10 мин. на слаб огън, след което котлона се изключва.

Изсипва се водата, като бобът се изсипва в дълбоко гърне. Сушеният лук се разбърква със зехтина и се прибавя към боба.

Прибавят се сушените моркови, червени чушки, джоджен и сол.

Разбърква се и се похлупва с капака. Слага се във фурната на 160 градуса.

Боб чорбата се вари 2 ч. без да се бърка.

Бобът в гърне по манастирски без домати е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *