Site Overlay

Боб на фурна със свински гърди – Рецепта

Начин на приготвяне:

Накиснете боба от вечерта във вода. На сутринта изцедете и заделете.

Измийте месото и го нарежете на парчета. Запържете в тенджера под налягане с 2 с.л олио.

Добавете всички зеленчуци, нарязани на дребно. Запържете за кратко. Добавете и боба.

Сложете доматите, подправките и налейте вода. Затворете капака и варете 30 – 40 минути.

В касерола залейте олиото и запържете червения пипер.

Добавете брашното и пържете 1 минута. Изключете и добавете запръжката в боба.

Разбъркайте и прехвърлете в боба в гювеч.

Печете в студена фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Извадете и сервирайте боба на фурна със свински гърди в дълбоки чинии.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *