Site Overlay

Боб по манастирски за бързащи хора – Рецепта

“Ако и вашето време все не стига, възползвайте се от бързата рецепта за боб по манастирски”

Начин на приготвяне:

Рецептата на боб по манастирски е създадена от монахини и монаси, които са отглеждали много зеленчуци в градините на манастира.

В тази рецепта боб чорба по манастирски изобилства зеленчуците. Това е една от най-вкусните рецепти за боб, която моето семейство обича много.

Само така приготвям зрелия боб с богат зеленчуков вкус и пикантен вкус.

Бобът, купен от магазина, задължително трябва да се накисва. Но пресен, от градината на баба, никога не го накисвам. Така зная от баба.

И не е изненада, че се слагат всички зеленчуци заедно с боба. Щом е пресен, домашно производство, увира бързо и зеленчуците не се разкашкват. А и те са от градината произведени, какво по-хубаво от това!

Започваме първо с боба, ако е домашен, не го накисвайте, ако ви е от магазина, накиснете и хвърлете първата вода, в която заври бобът. След това долейте отново около 3 литра вода.

Нарежете всички зеленчуци и билки и ги сложете в купа.

Идва моментът на същинското готвене и ще ви предложа вариант в тенджера под налягане за бързащи хора, който аз винаги съм предпочитала.

Това е и най-лесният начин на приготвяне на боб и също толкова вкусен, щадящ, без предварително, да се пържат и запържват зеленчуците.

Опитайте този начин и ще приготвяте само така. Доливаме водата, която сме решили според гъстотата, която искаме да постигнем от 2 до 3 литра за това количество боб.

Изчакваме да заври добре и добавяме олио, нарязаните зеленчуци, целите скилидки чесън, люта суха чушка, билките, ако са сушени. Изчакваме да заври хубаво и затваряме капака.

Когато излезе парата, намаляваме на средна степен и варим точно 20 мин.

Бобът ни е готов, отваряме капака, поръсваме с пресните билки и се наслаждаваме на чудесно сготвен боб. Ако не разполагате с такава тенджера, отделете един час, като добавите зеленчуците последните 20 мин на готвенето.

Избирате дали да ги обработите термично преди това.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *