Site Overlay

Богата капама с наденица – Рецепта

Начин на приготвяне:

Настъргваме лука и го смесваме със свинската мас и червения пипер. Загряваме тази смес на умерена температура на котлона и отместваме.

Нарязваме киселото зеле.

Сипваме на дъното на глинен съд малко от маста и отгоре разстиламе малко зеле.

Отгоре поставяме двата свински котлета, покриваме със зеле, сипваме малко от маста и подреждаме наденичките с чубрица. Покриваме със зеле, поливаме с мас и подреждаме пикантната наденица и пилешкото, нарязани на парчета.

Отгоре покриваме с останалото зеле и сипваме останалата мас.

Затваряме плътно капака на съда и поставяме във фурната капамата.

Включваме на 120 градуса и готвим 4 часа, без да отваряме съда.

След това увеличваме температурата на 200 градуса и печем още около 40 минути.

Сервираме вкусната Богата капама с наденица.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *