Site Overlay

Богата пица Аматричана – Рецепта

Начин на приготвяне:

Ясно е на всички, че сочната пица е едно от нещата, с които се слави италианската кухня.

Тя е едно от любимите тестени ястия в цял свят. Начините ѝ за приготвяне са многобройни.

Стъпка 1:

Започваме с подготовката на тестото за пица. В купичка сипваме маята с малко топла вода и оставаме на страна да шупне.

В голяма купа поставяме пресятото брашно, солта и захарта. Прибавяме шупналата мая.

Започваме да наливаме водата поетапно и бъркаме. Месим до получаването на меко тесто. Намазваме тестото със зехтин, оставяме го на топло, покрито с кърпа да втаса.

През това време си приготвяме соса Аматрича.

Стъпка 2:

Попарваме доматите в тенджера с гореща вода. Оставяме ги да се охладят. След това ги обелваме и стържем на едро ренде.

В тиган загряваме зехтина, запържваме нарязания на ситно лук, бекон и лютата чушка.

След това добавяме настърганите домати и овкусяваме със сол.

Варим соса, докато се сгъсти.

Стъпка 3:

Щом тестото е втасало, взимаме и го разточваме според желаната форма. Полагаме разточения блат в тава, покрита с хартия за печене.

Намазваме обилно със соса. Започваме да подреждаме продуктите за основата, нарязани според желания размер.

Поръсваме с кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 180°C.

Щом кашкавалът се запече и хване златиста коричка, богатата пица Аматричана е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *