Site Overlay

Бонбони от бял шоколад за Свети Валентин – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Загрейте сметаната на слаб огън и към нея настържете 150 г от белия шоколад. Добавете маслото, меда и ликьора и бъркайте, докато получите гладка и гъста хомогенна смес.

Сложете боята и хубаво разбъркайте. Може да направите цвета нежно розов или по- наситено червен, както ви харесва.

Напълнете в малка найлонова торбичка или пош с тънък накрайник и приберете в хладилник за 2 часа.

2. Останалият 300 г шоколад настържете и загрейте на много слаб огън докато се размекне, но не втечни прекалено.

Напълнете с него формички за бонбони за Свети Валентин, за предпочитане от силикон.

Приберете във фризер да стегнат за час-два, в зависимост от големината.

3. Извадете втвърдените бонбони от формичките и ги украсете с розовия ганаш, рисувайки сърца, розички или каквото ви подсказва въображението.

Ако не ползвате пош със специален накрайник, а сте напълнили сместа в торбичка, то отрежете малко от върха и и така шприцовайте вашата украса.

4. Приберете в хладилник красивите бонбони за празника до момента на поднасяне.

Изненадайте своята половинка с тези лесни, но ефектни бонбони от бял шоколад за Свети Валнетин.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *