Site Overlay

Брауни хапки – Рецепта | Gotvach.bg

“Всяко парти е още по-сладко и специално, когато на него присъстват и шоколадовите брауни хапки”

Начин на приготвяне:

В подходящ съд за водна баня сложете маслото и начупения на парченца шоколад.

Разточете сместа на водна баня до получаване на гладка смес. Щом е готова, покрийте съда и оставете настрани.

С помощта на миксер разбийте яйцата и захарта до пухкава пяна. Добавете щипка сол и натрошените на ситно орехи.

Брашното заедно с бакпулвера пресейте и започнете да го добавяте към яйчената смес.

Добавяйте бавно и на части. Не бъркайте енергично, за да не спадне обемът на сместа. Накрая прибавете и разтопения шоколад. Отново разбъркайте.

Излейте сместа в тава, която сте застлали с хартия за печене. Поставете шоколадовия сладкиш в предварително зягрята фурна на 180 градуса. Печете около половин час.

Щом е готово браунито, оставете да изстине. Ако започнете да го режете горещо, рискувате да се разпадне.

Нарежете брауни хапки с остър нож и поднесете с декоративни клечки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *