Site Overlay

Брашно от Бял Трън | Gotvach.bg

Мое би много малко хора знаят, или поне тези, които се хранят здравословно и използват биопродукти, че белият трън има много полезни свойства и помага на нашето тяло. В тази статия ще разберете какви са тези ползи и защо именно да ползваме брашно от бял трън вместо обикновено.

Белият трън има антиоксидантно и противовъзпалително действие върху нашият организъм. Най-често белият трън се използва за детоксикация на тялото и се бори с чернодробни заболявания и проблеми с жлъчката.

Този вид трън расте и се отглежда най-вече в Америка, но може да се отглежда и в страни, където е по-топло. Този вид билка е била използвана още преди 2000 години.

Белият трън помага за подобряване на храносмилането, като образува ензими. Белият трън помага при увреждания, причинени от свободните радикали. Също е полезен и при борбата със стареенето. Белият трън помага за предпазване от рак, понижава високия холестерол, помага да се контролира кръвната захар при диабет, а също може да предпази и от тази болест.

Предимства на брашното от бял трън

Брашното от белия трън се прави от семената, които е смилат в каменна мелница, които съдържат в себе си най-важните полезни свойства и вещества на билката. Брашното от тази билка в много отношения превъзхожда останалите видове брашна. В него се съдържат голяма част от активните мастни компоненти и диетични фибри.

Употребата на брашно от бял трън допълва много запаса от растителни протеини, фибри и основни киселини.

Състав на брашното от бял трън

– фибри – 22%; протеин – 21%; мазнини – 8%; 899 калории за 100 г продукт.

В него се съдържат също и омега-3 и 6, есенциални / незаминими / мастни киселини, които може да си набавим само чрез храната. Витамини като А, В, С, D, Е, F, К са също част отсъстава на брашното от бял трън. В него се съдържат също и калий, магнезий, калций, манган, желязо, цинк, селен.

Ползи от брашно от бля трън

В някои страни с терапията при лечение на чернодробни заболявания лекарите препоръчват да се взимат лекарства, направени на базата на бял трън. Ако добавите брашно от бял трън към менюто си, то със сигурност ще получите една от следните ползи:

– Предпазва организма от действието на лошата екология и намалява значително степените на увреждане на чернодробните клетки от различни видове токсини, също и химически, алкохолни и медицински;

Брашното от бял трън неутрализира свободните радикали и пречи на разрушителните процеси на перосикдация;

– Бори се с излишния холестерол;

– Бори се с пъпките, както и с кожни обриви.

От 1 до 3 супени лъжици може да се приема от брашното, смесено с вода, кисело мляко, сок, мед или друг вид подсладител, защото самото брашно има горчив вкус.

Брашното от бял трън не съдържа глутен и може да бъде добавка към различни видове ястия, хлябове, бисквити и други видове печива.

Ако приемате брашно от бял трън сутрин, това помага за ограничаване растежа на туморните клетки, помага в борбата с рака на гърдата, помага в борбата с Алцхаймер, помага за нормалното функциониране на бъбреците и при болки по време на менструация.

Вижте още за ползите и приложението на масло от бял трън.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *