Site Overlay

Броколи пица – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

1. Розичките от броколи се измиват и подреждат в тавичката на фурната.

Скилидките чесън се нарязват на кръгчета и се завиват в леко подмазнено алуминиево фолио. Слагат се в тавата при броколите и всичко се запича за 15 минутки в загрята на 220 градуса фурна.

2. Когато запечените зеленчуци поизстинат се слагат 350 г от тях в блендер заедно с 125 г от моцарелата, 50 г от пармезана и двете яйца. Вместо полуузряла моцарела може да се използва и нашият български кашкавал, гауда или ементал.

Добавя се и малко сол и всичко се смила за секунди на средни обороти.

3. Сместа се разстила в тава покрита с хартия за печене във форма на пица. Дебелината и трябва да е 0.8-1 см. Заравнява с обратната страна на лъжица.

4. Блатът за пицата се изпича в загрята на 250 градуса фурна за 15 минути. Изважда се и се поръсва с останалите сирена. 50-те грама броколи на малки розички се подреждат отгоре и накрая се слага филираният чесън.

Тавата се връща във фурната за кратко докато моцарелата се разтопи.

5. Броколи пицата се поднася топла и се поръсва със останалия пармезан.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *