Site Overlay

Броколи с доматен сос и моцарела – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Обелете доматите и ги нарежете на малки парченца или настържете на по- едро ренде. Към тях сложете чесъна, счукан или нарязан на дребно.

2. Загрейте зехтина и сипете при него наситнените домати и чесън. Подправете соса с риган и сол и оставете да къкри на слаб до умерен огън 40 минути.

Ако използвате по-сочни домати и все още сосът е течен, увеличете огъня за няколко минути, за да изври течността и се сгъсти.

3. Бланширайте броколите, накъсани на розички, в подсолена вода за 8 минути. Отцедете ги много добре и подсушете с кухненска хартия.

4. В глинена тавичка разпределете равномерно соса. Ако имате малки индивидуални глинени съдчета, използвайте тях за 3-4 порции. Подредете розичките от броколи и ги посолете.

5. Отгоре сложете кръгчета моцарела, поръсете със зехтин и риган и сложете разкошната запеканка с броколи в загрята на 200 градуса фурна, докато моцарелата се разтопи.

Сложете съдовете във фурната, щом температурата достигне 60 градуса.

6. Поднесете здравословната запеканка на момента с препечени филийки.

Добър апетит с това невероятно ястие от броколи с доматен сос и моцарела!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *