Site Overlay

Броколи с картофи и сос Бешамел – Рецепта

“Супер идея за хапване с броколи и картофи, а сосът Бешамел е черешката на… запеканката”

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на средно големи кубчета. Слагат се в тенджера с вода.

Морковът се обелва и измива. Нарязва се на малки кубченца. Слагат се да се варят.

Броколито се измива и нарязва на снобчета. Преди картофите и морковите да се отстранят от котлона, броколито се добавя за 3 минути.

В купичка се отделят 200 мл от бульона на зеленчуците. Зеленчуците се изцеждат и се слагат в йенска тенджера.

Добавя се царевицата и сиренето, като се натрошава. Поръсва се със сол. Разбърква се.

В голяма купа се чуква яйцето. Добавя се киселото мляко. Разбива се.

В тиган с ненадраскващо дъно се слага маслото. Добавя се брашното, за да се запържи. Разбърква се непрекъснато и се добавя отделеният бульон от зеленчуци.

Добавя се киселото мляко. Овкусява се с черен пипер, индийско орехче и чесън на прах. Добавя се сол.

Сосът Бешамел по преценка може да се остави и малко по-течен.

Зеленчуците се заливат със соса.

Пече се.

Броколите с картофи и сос Бешамел са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *