Site Overlay

Броколи с пуешки бутчета и моцарела – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре. Слагат се в тенджера, прибавя се дафиновият лист и сол. Варят се до пълното сваряване на месото.

Бутчетата се обезкостяват и се нарязват на едро.

Мащерка, риганът и сушената горчица се слагат в хаванче и се стриват до получаване на хомогенна смес.

Броколите се нареждат в тава с капак без да се размразяват, като вода не се прибавя.

Задушават се под капак за 20 мин. във фурната. Прибавя се пуешкото месо.

Поръсва се със сместа от мащерка, риган и сушена горчица, след което се посолява.

Отгоре се нарежда нарязаната на кръгчета моцарела. Залива се със зехтин.

Запеканката се пече под капак за 20 мин.

Броколите с пуешки бутчета и моцарела са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *