Site Overlay

Брюкселско зеле с червен лук и ябълки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Зимата е прекрасно време за брюкселско зеле и затова днес ви предлагам бързо ястие на тиган с брюкселско зеле с червен лук и ябълки. Леко карамелизирано с лъжица мед, ябълка и лук, брюкселското зеле е толкова вкусно.

В самия край поръсваме отгоре прясно нарязана мащерка и добавяме щипка смлян кимион на вкус. Аз, като фен на брюкселското зеле, мисля, че тази комбинация е приятна за домашната кухня.

Измийте брюкселското зеле, премахнете не толкова красивите външни листа и разрежете наполовина. Обелете лука, нарежете го наполовина и нарежете на ивици или кубчета, както ви харесва.

Загрейте маслото в тиган, добавете лука и половинките брюкселско зеле с меда и запържете за 4-5 минути. Подправете със сол и черен пипер.

Деглазирайте със зеленчуков бульон и задушете под капак за около 10 минути. Продължителността на приготвянето на пара зависи от размера на брюкселското зеле.

Измийте ябълката, отстранете сърцевината и нарежете на фини филийки или лентички. Полейте с лимонов сок.

Добавете резенчетата ябълка към брюкселското зеле и гответе още 3 минути без капак. Добавете прясно нарязаната мащерка и кимион, подправете със сол и черен пипер, ако е необходимо.

Съвети:

Пържените картофи или картофени ньоки вървят много добре с рецепти с брюкселско зеле.

Вместо ябълката добавете шепа сладки меки фурми, нарязани на ивици, и заменете част от зеленчуковия бульон с ябълков сок.

Карамелизираното брюкселско зеле с интензивния си вкус определено е добър вариант за обяд или вегетарианска вечеря. От сърце вярвам, че тази рецепта си заслужава да бъде изпробвана. Кой би могъл да устои на комбинация на сладко, пикантно и тръпчиво?

Насладете се !

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *