Site Overlay

Будамяна каша – Рецепта | Gotvach.bg

“Звучи интересно, нали – според нас имате идея за вечерята днес и тя се нарича Будамяна каша”

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте лука и моркова. Нарежете си на ситно (моркова може да го настържете с ренде).

Загрейте подходящ (дълбок) тиган с малко мазнина.

Задушете зеленчуци. Щом омекнат, добавете към тях и нарязаната на ситно червена чушка. Оставете ги да се готвят около десетина минути.

Към зеленчуците добавете и каймата. Запържете я леко, като бъркате на често. Разбърквайте, докато не стане на трохи.

Тогава ред на обеления и настърган домат. Разбъркайте отново и подправете селската каша със сол и черен пипер на вкус. Добавете и стритата чубрица.

Залейте ястието с вряла вода, колкото леко да покрие продуктите и оставете да се готви на слаб огън около 30 мин.

Малко преди да е готова будамяна каша, добавете и нарязания на ситно магданоз,

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *