Site Overlay

Бурания от зелен боб – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо си измих, почистих и сложих зеления боб в касерола.

След това си включих котлона на средна температура и сложих зеления боб да се вари, след това добавих малко сол.

Докато бобът ми завираше, аз си приготвих соса.

Соса го направих по следния начин: първо си почистих и пресовах чесъна, след това добавих солта и киселото мляко, и след това разбърках.

Зеления боб го варих за около 20 мин. След това прецедих водата и оставих в гевгир да се отцеди.

След което върху котлона в касерола загрях олиото и добавих зеления боб, разбърках добре да поеме от олиото.

Добавих брашното и червения пипер и разбърках.

Когато си промени цвета, добавих топлата вода и изключих котлона и продължих да бъркам, докато леко се посгъсти.

Махнах от котлона и оставих да се охлади. След като се охлади, добавих киселото мляко и отново разбърках.

Оставих яхнията да престои така за няколко часа в хладилник преди да сервирам.

Буранията от зелен боб е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *