Site Overlay

Бурания от лопуш – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, сложих в гевгир и измих добре лопуша.

Сложих в подходяща тенджера, и налях 2 литра вода и сложих върху котлона на най-висока степен.

Когато ми заври водата, го намалих на по слаба температура.

Лопушът е крехък и не го варях много. Като си промени цвета, изключих котлона.

Сипах лопуша в гевгир и оставих за кратко да се отцеди и леко да поизстине.

По това време в подходяща тенджера върху котлона загрях олиото, след като лопушът ми се отцеди, го накълцах на дребно и сипах в горещото олио, като намалих котлона и разбърках.

След като разбърках, добавих брашното и отново разбърках, докато леко си промени цвета, налях 100 мл топла вода.

Изключих котлона и разбърках още около минута, да може да поеме водата. След това оставих на страна, за да изстине.

През това време си направих сместа от кисело мляко. За нея първо си почистих и измих пресования чесън. И след това го сложих в подходяща купа, като добавих сол и кисело мляко и отново разбърках.

И след това си сипах готовия млечен сос към изстиналия лопуш и разбърках.

Накрая направих запръжката за вкусната бурания – от олио и червен пипер.

След като бях готова с нея, я полях върху буранията от лапуш и сложих за украса сварените яйца.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *