Site Overlay

Бургери от елда – Рецепта

“Мини бургери от елда – здравословно и вкусно “

Начин на приготвяне:

1. Сваряваме елдата и я отцеждаме от водата.

2. Картофите ги белим и ги варим в подсолена вода.

3. Овесените ядки ги накисваме за 5 мин. в топла вода.

4. Приготвяме си купа, първо слагаме картофа и го мачкаме. Добавяме към него елдата и овесените ядки и разбъркваме добре.

5. След това слагаме подправките и галетата и отново разбъркваме. Оставяме за 20 мин. настрани.

6. С влажни ръце оформяме бургерите.

7. Взимаме тиган с незалепващо покритие (може да използвате и грил тиган) . Сипваме малко олио в него и готвим под капак бургерите на среден огън до готовност от двете страни.

8. Поднасяме зеленуковите кюфтета топли. За гарнитура аз добавих малко червен лук, маслини каламата, сварен морков и карфиол.

Бургерите от елда с готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *