“Мини бургери от елда – здравословно и вкусно “
Начин на приготвяне:
1. Сваряваме елдата и я отцеждаме от водата.
2. Картофите ги белим и ги варим в подсолена вода.
3. Овесените ядки ги накисваме за 5 мин. в топла вода.
4. Приготвяме си купа, първо слагаме картофа и го мачкаме. Добавяме към него елдата и овесените ядки и разбъркваме добре.
5. След това слагаме подправките и галетата и отново разбъркваме. Оставяме за 20 мин. настрани.
6. С влажни ръце оформяме бургерите.
7. Взимаме тиган с незалепващо покритие (може да използвате и грил тиган) . Сипваме малко олио в него и готвим под капак бургерите на среден огън до готовност от двете страни.
8. Поднасяме зеленуковите кюфтета топли. За гарнитура аз добавих малко червен лук, маслини каламата, сварен морков и карфиол.
Бургерите от елда с готови.