Site Overlay

Бурито с пилешко и чедър – Рецепта

Начин на приготвяне:

Мариновате пилешкото филе в соев сос, къри и малко олио за ок. 1 час.

Слагате галета в дълбока чиния и овалвате всяко филе в нея.

Редите пилешките филенца в тава с хартия за печене и малко олио и печете на 200°C до златисто.

Ако тавата ви е с незалепващо покритие, не е нужно да слагате хартия.

Докато месото се пече, си нарязвате продуктите за плънката за бурито.

Нарязвате червения лук на полумесеци, киселите краставички на тънки кръгчета и кашкавала и чедъра – на средно дебели резени.

След като пилешкото филе е готово, започвате да редите продуктите в тортията.

Първо, намазвате леко с майонеза и после слагате в единия край филенцата, лук, краставички и кашкавал.

Завивате тортията, както е показано на снимките горе, и слагате в същата тава, в която сте пекли пилешкото филе.

Слагате по няколко резена (или настъргвате) чедър и запичате във фурната, докато се разтопи.

Поднасяте буритото с пилешко и чедър топло със свежа салата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *