Site Overlay

Бутеркифлички с плодов пълнеж – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелете и настържете плодовете на едро ренде.

Поставете ги в тенджера, добавете 2 с.л. вода и ги задушете ги до омекване на слаб огън.

Добавете орехите, предварително нарязани на дребно, канелата и меда.

Разбъркайте и охладете плънката.

Размразете тестото и леко го разточете.

Нарежете го на ленти – 3 бр.

Разпределете плънката по дължина на лентите.

Навийте ги на рула и ги нарежете на кифлички.

Намажете повърхността с разбит жълтък и изпечете бутерките до златисто в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Уникално вкусни бутеркифлички с плодов пълнеж!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *