Site Overlay

Бутер пай с праз, сирене и бекон – Рецепта

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса /180 градуса с вентилатор/.

Загрейте олиото в тиган, след което внимателно запържете праза, докато омекне, около 5 минути. Ако спанакът е замразен, задушете го с праза. Ако е пресен, го нарежете и добавете без да обработвате.

Развийте бутер тестото върху лист за печене. Разпределете мекото сирене с билки върху тестото с точност до 3 см от краищата.

Разпръснете отгоре праза, спанака (или друга зеленина по избор, или само праз), бекона и настъргания ементал.

Обърнете краищата на бутер тестото върху пълнежа за вашия солен пай.

Тук е моментът да решите да покриете ли пая с бутер тесто, или да го направите по-голям, без бутер тесто върху него.

Аз избрах този път да покрия и да го направя по-малък, като се съобразих с количеството тесто в опаковката.

Печете бутер пая с праз, сирене и бекон 20 минути до златисто. Насладете се!

Съвет: можете да добавите варени картофи или да замените сиренето с билки с пушено или с друго по избор.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *