Site Overlay

Бутер сладки Сълзица с кафява захар – Рецепта

Начин на приготвяне:

Върху кухненска подложка/табла ръсваме богато кафява кристална тръстикова захар Демерара – площ, колкото е листът бутертесто (400 г или 1/2 пакет).

Постиламе го върху захарта и леко разточваме с малка точилка равномерно, запазвайки квадратната форма.

След това отново богато поръсваме с кафява захар и пак минаваме с точилката – само колкото кристалите да прилепнат.

Следва навиването на сладките, като за целта навиваме към средата двата края по дължина.

Разрязваме с остър нож (назъбен) около 34 бр. сладки, широки приблизително 1 см.

Подреждаме ги в голяма тава върху хартия за печене, като оставяме равномерно разстояние между тях, тъй като при печенето сълзиците се разстилат.

Разтапяме 2-3 пълни с.л. краве масло и ги намазваме с помощта на силиконова четчица.

Печем бутер сладките в загрята фурна на 180°C за 15-18 минути до златист загар.

Златни и хрупкави домашни бутер сладки Сълзица с кафява захар, които  поднасяме с радост на гостите!

Чудно Вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *