Site Overlay

Бърза торта от бишкоти и маскарпоне – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сварявате около 2 чаши кафе еспресо и го подслаждате леко с 2 ч.л. захар.

Сипвате част от кафето в дълбока чиния, удобна за поставяне на една бишкота на дължина.

Потапяте всяка бишкота в кафето за секунда от всяка страна, така че да не омекне прекалено и да се разпадне.

Редите бишкотите плътно една до друга на дъното на форма за торта.

Ако е необходимо отчупвате парченца, за да запълните основата.

Смесвате маскарпонето със сметаната и захарта с миксер, така че да стане на гладък крем.

Намазвате част от крема върху първия пласт бишкоти.

Отгоре редите втори пласт бишкоти потопени в кафе.

Най-отгоре намазвате бишкотената торта с останалия крем и украсявате с какао и/или настърган шоколад.

Оставяте в хладилник за поне 1 час.

Бързата торта от бишкоти и маскарпоне е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *