Site Overlay

Бързи кашкавалки за закуска – Рецепта

Начин на приготвяне:

Брашното заедно с бакпулвера и солта се пресява.

В него се поставят 50 г разтопено краве масло и настърганият кашкавал.

Замесва се тесто.

Разточва се на правоъгълник с размери 45/30 см. Кората се намазва с останалите 30 г масло и се поръсва с настъргания кашкавал.

Навива се на руло.

Рулото се нарязва на колелца с дебелина 0.5-1 сантиметър.

Лесните кашкавалки се нареждат се в тава, постлана с хартия за печене легнали.

Половината се поръсват със сусам, а останалите – с червен пипер.

Бързите кашкавалки за закуска се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Приятен апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *