Site Overlay

Бързо парфе без печене – Рецепта

Начин на приготвяне:

Кипваме водата и захарта за сиропа в малка касерола за 5 минути. Оставяме да се охлади.

Смесваме плодовия йогурт с киселото мляко, заквасената сметана и пудрата захар.

Разтваряме желатина в двете лъжици вода, загряваме го за 1-2 секунди и го наливаме в сместа. Разбъркваме.

Поставяме готовия какаов блат във форма за торти с отделящо се дъно, като предварително премерваме и изрязваме необходимата големина, така че да става точно във формата.

Сиропираме го равномерно с охладения сироп. Отгоре изливаме желатиновата смес и заравняваме. Прибираме в хладилника за 3-4 часа, да се стегне.

Нарязваме нашето бързо парфе без печене на парчета, сервираме в чинийки и украсяваме с топинг шоколад.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *