Site Overlay

Бърз ябълков щрудел – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелете и настържете ябълките на едро ренде.

В отделен съд вземате и отцеждате ябълките, като ги пресовате с ръце. Сипете захарта орехите и канелата към отцедените ябълки.

Разтапяте маслото. Вземате пакета с кори и го разрязвате през средата.

Намазвате една кора с масло слагате от плънката в долния край, като се оставя място в двата края.

Хващате единия край и го поставяте към центъра плътно до плънката същото и с другия край и навивате на пурички.

Наредете лесните щрудели върху хартия за печене в тава и намажете отгоре с масло.

Печете в загрята фурна на 180 гр за 30 мин до златист загар.

Поръсете бързия ябълков щрудел с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *