Site Overlay

Бъркана содена питка със сирене и кашкавалена коричка – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сложете киселото мляко в купа и прибавете към него содата. Разбъркайте и оставете за няколко минути сместа да шупне.

Нарежете кашкавала на дребни парчета, а сиренето натрошете.

Към киселото мляко прибавете яйцето, солта, захарта, олиото и сиренето. Разбъркайте добре.

Пресейте брашното и го добавете на части към сместа, бъркайки с дървена лъжица. Получената смес е гъста и много лепкава.

Застелете тава 26 см с хартия за печене и прехвърлете тестото. С помощта на лъжица или с влажни ръце оформете содената питка.

Отгоре поръсете с нарязания кашкавал и парченца масло.

Оставете бърканата питка за 10-15 минути да престои, а през това време загрейте фурната.

Сложете бърканата содена питка със сирене и кашкавалена коричка да се пече на 180 градуса за 35-40 минути. докато хубаво се зачерви.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *