Site Overlay

Бюрек Роза – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Първо приготвих плънката за бюрека, като я приготвих по следния начин: в купа си надробих сиренето, настъргах кашкавала на едро ренде, измих и накълцах на ситно копъра и разбърках с лъжица добре да се смесят продуктите.

След като бях готов с плънката, си приготвих соса, като соса го приготвих по следния начин: първо, в купа яйцата с телена бъркалка, след което добавих солта, олиото и газираната вода и разбих за кратко.

След това изкарах корите от хладилника и включих фурната предварително на 180 градуса.

Приготвих хартия за печене и изрязах според големината на тавата, така че да покрива и стените.

Вземах по една кора и с помощта на четка леко напръсквах и намазвах от яйчената смес.

Към широката страна слагах малко от сместа и навивах на руло, а после на охлюв, като така и направих и с останалите кори.

А преди да ги сложа във фурната, отгоре ги намазах баницата с останалата яйчена смес и поръсвах с черен кимион.

След това ги сложих в предварително загрятата фурна и пекох до златиста коричка за 45 минути.

Финално сложих на бюрека Роза като презентация доматите и краставиците.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *