Site Overlay

Бяло Гаспачо – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Това е вариант на Гаспачо, който е не по-малко вкусен и освежаващ от добре познатото ни, което се приготвя с основа от домати и е с името Андалус.

Бялото Гаспачо ще срещнете още под името Ахобланко (Ajoblanco).

Приготвянето му е изключително лесно и ако имате хубав блендер, ще се радвате на перфектен резултат само за две минути.

Вземете бадемите и ги сложете в 400 мл топла вода, за да поомекнат.

Сипете ги заедно с водата в каната на уреда.

Добавете чесъна, солта, оцета, зехтина и хляба, който може да начупите или натрошите, за да не затруднява блендера.

Пуснете на средна скорост и постепенно увеличавайте до максимална, като оставите да се мели поне 2 минутки, за да стане съвършено гладко.

Долейте още 400 мл вода или толкова, колкото ви харесва, да е гъстотата на студената супа.

Самата вода може да се сложи и всичката още при самото мелене, но това зависи дали вместимостта на каната на вашият уред е подходяща.

Накрая доовкусете с още сол и оцет, ако е необходимо, според предпочитанията си.

Налейте в кана или купа и оставете в хладилник хубаво да се охлади, преди да сервирате.

Поднесете бялото гаспачо в широки чашки или купички и поръсете със зехтин и леко запечени филирани бадеми.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *