Site Overlay

Бял боб с джолан в тенджера под налягане – Рецепта

“Знаете ли за какво ще използвате тенджерата под налягане днес? – За вкусния боб с джоланче”

Начин на приготвяне:

Задължително бобът се накисва в студена вода от вечерта.

Поставете го в тенджера да заври, измийте и прецедете, поставете го в тенджера под налягане.

Измийте джолана и го подсушете, запържете го в дълбока тенджера с нагрятото олио от всички страни. Поставете го при боба, заедно с една глава лук (нарязана на ситно) и малко сол. Налейте вода, затворете капака на тенджерата и поставете на котлона, варите за 30 минути, след като вентилът започне да съска.

В тенджерата, където сте запържили джолана, запържете почистените, измити и нарязани на ситно зеленчуци, добавете брашното и червения пипер, разбъркайте и изсипете в тенджерата при боба, която се отваря след като налягането е паднало и вентила не издава звук.

Разбъркайте добре и прибавете ситно нарязания джоджен, посолете ако е нужно и варите до готовност, но вече при отворена тенджера.

Бърза и много вкусна боб чорба.

Белият боб с джолан в тенджера под налягане е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *