Site Overlay

Бял боб с праз, пъщарнак и целина на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бобът се измива много добре и се накисва в студена вода за 12 ч.

След накисването водата се изхвърля и се бобът се залива с вода.

Слага се да заври, след което водата се изхвърля.

Залива се с нова вода, като след завиране отново се изхвърля.

Изхвърля се три пъти водата, като бобът се вари в четвъртата вода.

След завиране на четвъртата вода се прибавя содата.

Оставя се да ври до полусваряване на боба, след което водата се изхвърля и бобът се изсипва в тенджера с капак.

Празът се почиства и измива много добре.

Нарязва се на ситно.

Запържва се в силно сгорещено олио за 5 мин, след което се прибавя червен пипер.

Разбърква се за 3 мин и се изсипва в тенджерата с капак.

Пащърнакът и целината се измиват и обелват.

Нарязват се на кубчета и се прибавят към боба.

Боб яхнията се посолява със сол и се прибавя джодженът.

Залива се с топла вода.

Бобът на фурна се пече 60 мин под капак в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *