Site Overlay

Бял сос за сарми с прясно мляко – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сармите са едно от любимите ястия на повечето от нас, особено през зимния период.

За по-голяма сочност, поднасянето със сосче е задължително.

В дълбок тиган си разтопяваме маслото. Прибавяме си кашичката, която сме си приготвили от брашното и водата. Разбъркваме непрекъснато.

Отнемаме от котлона, добавяме прясното мляко при непрекъснато бъркане. Връщаме отново на котлона и бъркаме докато се посгъсти.

Отнемаме отново от котлона и добавяме разбитите жълтъци.Връщаме отново на котлона за кратко, докато сосът за месо кипне.

Махаме от котлона и посоляваме. Поднасяме сармичките, поляти със сос.

Белият сос за сарми с прясно мляко е много сполучлив и подходящ и за различни видове меса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *