Site Overlay

Ванилови коледни венчета – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа се пресяват брашното и бакпулвера. Прибавят се ваниловата захар, ваниловата есенция, омекналото краве масло и яйцето.

От всички продукти се замесва гладко тесто. Оформя се на топка и поставя в хладилника да се охлади и стегне.

След това тестото се разточва на кора върху набрашнена повърхност.

От нея с помощта на рингове или чаши с различен диаметър се изрязват венчетата.

Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се поставят във фурната.

Пекат се коледните сладки на 180°C за около 10 минути или докато краищата им порозовеят. Готовите ванилови коледни венчета се покриват с роял айсинг и декорират с листенца розмарин и перли.

За приготвянето на глазурата е необходимо в дълбок съд да се сложат белтъкът, пресятата пудра захар, царевичното нишесте и лимоновият сок.

Разбива се с помощта на миксер или телена бъркалка до получаване на гладка смес.

Глазурата се прехвърля в сладкарски пош и се шприцова върху сладките венчета.

Декорацията се поставя веднага, още докато не е стегнал роял айсингът.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *