Site Overlay

Ванилов блат за торти – Рецепта

“Ако искате да приготвите неустоима, топяща се в устата торта, започнете с рецептата за ваниловия блат за торти”

Начин на приготвяне:

С помощта на миксер в дълбока купа разбийте първо само едно по едно яйцата (4 бр.).

Разбийте ги хубаво, докато стане бяла пухкава текстура.

След което добавете към тях захарта (140 г) и разбивайте на средна мощност с миксера, докато не остават следи от кристалчетата.

Следва да добавите слънчогледово олио (50 мл). Разбийте за кратко и сложете бакпулвер (12 г) и ванилия (4 бр. прахчета).

Пресейте с помощта на сито брашното (140 г). Намалете миксера на слаба мощност и на няколко пъти добавете брашното.

След като сместа ви за ваниловия блат е готова, вземете си тавичка с незалепващо покритие. Застелете я с пекарска хартия и изсипете сместа от купата в нея.

Печете вашия блат на 180 градуса за около 45 минути в предварително загрята фурна. Направете проверка с дървена клечица.

Извадете вече готовия ванилов блат за торти и го оставете да изстине напълно, преди да го разрежете и да сглобите тортата си.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *