Site Overlay

Ванилов мус с горски плодове – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Сложете листата желатин да се хидратират в студена вода за времето указано на опаковката.

2. Стоплете леко 60 мл вода (до 60 градуса) и разтворете в нея хидратирания желатин. Хубаво разбъркайте.

3. Без да губите време, за да не се втвърди отново желатинът, сложете към него сиренето (ако нямате от изброените в продуктите сирена, може да използвате крема сирене) захарта и 250 г от горските плодове (напр. боровинки, малини, къпини, горски ягоди), останалите 50 г запазете за украса на муса.

Разбъркайте, за да се разнесе желатинът, и прехвърлете бързо в блендер. Смелете сместа до гладкост.

В случай че към горските плодове има и къпини, тях може да си ги приготвите предварително, като ги смелите и прецедите, за да се отстранят семчиците.

4. Готовата плодова смес сложете в голяма купа и приберете в хладилник за около 30 минути или докато започне да стяга и придобие консистенция на бита сметана. В никакъв случай не чакайте да се втвърди напълно.

5. Разбийте сметаната със ваниловата есенция на пухкав крем. Бъдете внимателни и тук, защото сладкарската сметана не трябва да се бие продължително време, тъй като се пресича.

6. Сложете разбитата ванилова сметана към плодовата смес от хладилника и разбъркайте нежно с плавни движения на шпатула.

7. Разпределете плодовия мус в чашки и приберете в хладилник за 4 часа.

Преди да поднесете ваниловия мус с горски плодове добре охладен, украсете със заделените горски плодове.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *