Site Overlay

Варени гевреци без мая – Рецепта

“Топъл чай и варено геврече – това си е идеалната закуска за топла, уютна сутрин у дома”

Начин на приготвяне:

В киселото мляко сложете 1 ч.л бакпулвер. Разбъркайте и оставете настрани, докато шупне сместа.

Докато това стане, пресейте брашното в отделна купа. В него сложете разтопеното масло, сол, захарта и 50 мл вода.

Към тези продукти сложете и киселото мляко.

Започнете да замесвате тесто. Получава се меко, леко лепкаво.

Разделяме тестото на 8-10 части. Всяка част правим на топка. В средата и правим дупка и въртейки с ръце, оформяме гевреци.

Взимаме голяма тенджера и слагаме в нея поне 2 литра вода да заври.

Подготвяме си и тава, покрита с хартия за печене.

Взимаме гевреците и един по един потапяме във врялата вода.

В момента, в който изплуват, ги вадим с решетъчна лъжица и подреждаме в тавата.

Слагаме варените гевреци да запечем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.

Тези варени гевреци без мая са подходящи за из път, за пикник, за закуска.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *